Een opname bijwonen van de ZEVENDE DAG

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 3 februari 2019 08u45 - 17u30
Parochiezaal Mielen - VRIJHEERSSTRAAT 3, 3891 MIELEN-BOVEN-AALST

Verslag

Landelijke Gilde Mielen naar de 7de dag.
'Er snel bij zijn' was de boodschap. Dat was nodig want slechts 15 leden van Landelijke Gilde Mielen- boven-Aalst mochten een opname van de 7de dag bijwonen ( niet onze beperking maar VRT regels).
Op zondag 3 februari reden we met vier auto's ( kwestie van de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en ook goed voor onze portemonnee ) richting Reyerslaan Brussel.
We waren netjes op tijd voor een drankje en een welkomstwoord van Jo met de banjo, die het publiek dat de opname kwam bijwonen, naar z'n plaats bracht en regisseerde wanneer, hoe lang en hoe luid elk applaus moest duren.
We keken er wel een beetje tegenop, tegen het meer dan twee uren stilzitten maar dat viel erg mee. De variatie in de gespreksthema's en de verschillende gasten zorgden voor voldoende afwisseling. Het viel ons op dat de gesprekspartners wel respectvol, zelfs vriendelijk met elkaar omgingen "helemaal niet zo bitsig als het er soms aan toegaat ". Onze rustgevende, Limburgse invloed ?
Na de lunch in de cafetaria van de VRT ging het met een gids van Brukselbinnenstebuiten naar Sint Gillis- niet naar de gevangenis (al hebben we die ook te zien gekregen vanuit de verte) maar wel naar de gemeente die zich, aan het imposante gemeentehuis te zien, toch wel een erg 'grootstedelijk' imago wil aanmeten. De rondleiding door de burgerlijke hoogstad (uptown) met z'n vele art nouveau huizen en de lagergelegen arbeiderswijken van weleer (downtown) was boeiend én verrijkend. Om af te sluiten doken we een café binnen waar meer dan 80 speciale bieren op de kaart stonden. De ontgoocheling van de uitbater was groot toen we bijna allemaal koffie of warme chocomelk bestelden en hij niet eens voldoende koppen had om ons allemaal te bedienen. Volgende keer beter !

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Mielen-Boven-Aalst
Meer weten?
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Meer activiteiten

  • 31 dec

    In 2020 viert Landelijke Gilde Mielen haar 100-jarig bestaan !

  • 18 jan

    Een eeuw Nederlandstalige Liedjes