Stadsbezoek Luik

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 7 juli 2019 09u30 - 17u01
Parochiezaal Mielen - VRIJHEERSSTRAAT 3, 3891 MIELEN-BOVEN-AALST

Verslag

Zondag 7 juli
Om 9u staan we met z'n 25 klaar op het perron in Landen om de trein naar Luik te nemen.
Op het programma staan een bezoek aan het station Guillemins met wat uitleg over de vroegere buurt en de toekomstplannen voor de wijk tussen het station en de Maas. Dan gaat het te voet via de nieuwe voetgangersbrug (Passerelle La belle Liégeoise) naar La Boverie. Ook daar weer wat uitleg over de vroegere en huidige functie van het gebouw en de honderd jaar durende kanalisering van de Maas.
Om 11u10 nemen we aan de Paserelle de pendelboot die ons naar het historische hart van de stad brengt.
Gedurende een kleine anderhalf uur wandelen we door de steegjes, de smalle en de bredere straten, met de statige herenwoningen uit ver vervlogen tijden en de onvermijdelijke markt op La Batte. Om 13 u worden we verwacht in het restaurant Amon Nanesse in de rue Stalon (een klein straatje achter het stadhuis) .
In de namiddag gaat het via het oude stadhuis en het Perroen (Le Perron) naar het oude Minderbroederklooster, nu museum van het Waalse leven met zijn prachtige Maaslandse renaissance binnenkoer & de geslaagde hypermoderne glazen toevoegingen. Oud en nieuw onder één dak.
Tenslotte staan we nog even stil bij het voormalige prinsbisschoppelijke paleis op de Place Saint Lambert en keren we via de versterkte Saint Deniskerk en de hoofdzetel van de universiteit terug naar de pendelboot die ons een klein half uurtje later weer in de buurt van het station afzet.
 Al wachtend op de trein is het met een drankje heerlijk bekomen van een vermoeiende maar boeiende dag- het eerste weet ik, het laatste hoop ik.

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Mielen-Boven-Aalst
Meer weten?
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

Meer activiteiten