Over ons

Fijn dat gij een bezoekje brengt aan de Website van Mielen - boven - Aalst Beste vriend/vriendin van Landelijke Gilde Mielen

Beste vriend/vriendin van Landelijke Gilde Mielen,    

 

Ook in deze wisselvallige, natte zomer, is er altijd zon in Mielen ! Dank zij jouw zonnebloemen

Kort na Pasen bezorgden we je een zakje met zonnebloemzaadjesmet een warme oproep om ze te laten groeien op een zichtbare plaats in je tuin.

En we beloofden een mooie prijs voor de vijf deelnemers met de mooiste en hoogste zonnebloem….

Je kan nu aan de wedstrijd deelnemen en kans maken op één van de vijf mooie tuinprijzen!

 

Bezorg William via e-mail (  william.joris@telenet.be ) of in een omslag ( Truierstraat 17 te Mielen) uiterlijk op maandagavond, 2 augustus

  • Een foto van je mooiste zonnebloem;
  • De hoogte van de plant (in centimeter);
  • De breedte (diagonaal, in centimeter) van de bloem zelf.

 

Op basis van deze inzendingen zal een objectieve delegatie van het bestuur de resultaten beoordelen. De genomineerden mogen dan  binnen enkele dagen een controlebezoekje verwachten, na telefonische afspraak.

Later worden de wedstrijdresultaten en de foto’s gepubliceerd op onze website. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

 

Nog enkele afspraken uit het wedstrijdreglement :

  • Elke deelnemer kan slechts met één plant meedoen (en dus één prijs winnen);
  • Door deel te nemen bevestig je op erewoord dat de plant gekweekt is met het zaad dat LG je bezorgde;
  • Deelnemen betekent ook dat je de beoordeling van de jury niet zal aanvechten. We houden het leuk en sportief…

 

Veel succes ! Dat jouw zonnetje moge winnen !

En voor wie minder geluk had, …. Volgende keer beter !

 

Uw bestuur

Over Landelijke Gilden

Heb je een warm hart voor het platteland en ben je graag onder de mensen? Dan is Landelijke Gilden de vereniging voor jou! Het hele jaar door organiseren de vrijwilligers van onze 900 afdelingen leuke activiteiten in hun dorp.

  • In het tuinseizoen krijgt je interessante tuintips tijdens een tuincursus of bij een bezoek aan één van de Open tuinen. Want in het laatste weekend van juni zetten honderden tuineigenaars hun deuren open voor het grote publiek. Landelijke Gilden heeft zelfs een tuinaanbod voor leerkrachten en leerlingen lager onderwijs: de Schooltuin! Met de Schooltuin willen we kinderen op een speelse manier laten kennismaken met tuinieren.
  • In de lente en zomer laten we je proeven van alle facetten van het platteland. Op de fiets ontdek je samen met je familie en vrienden de mooiste plekjes. Of ga je liever te voet de velden verkennen tijdens een dauwwandeling met nadien een lekker ontbijt? Als je wel van een wedstrijd houdt, dan is de Nationale streekzoektocht misschien iets voor jou? Te voet, met de fiets of met de auto, onderweg laten we je genieten van lekkere hapjes en streekproducten. Geïnteresseerd waar al dat lekkers vandaan komt? Tijdens de Dag van de Landbouw op de derde zondag van september ontdek je hoe het echt werkt.
  • Ook in het najaar zitten onze afdelingen niet stil. Je kan er leren, ontdekken, cultuur beleven en feesten. Zo organiseren heel wat landelijke gilden kookcursussen. Daarnaast kan je bij Landelijke Gilden terecht voor talrijke cultuurmanifestaties. Om het jaar af te sluiten of tijdens speciale feestdagen organiseren veel lokale afdelingen een diner of feestmaaltijd. Altijd brengen we mensen samen in een gezellige sfeer waar amusement en genieten centraal staan.

Het hele jaar door zet Landelijke Gilden zich als plattelandsvereniging in voor de leefbaarheid van de plattelandsdorpen. Het behoud van de dorpsschool, veilig fiets- en wandelverkeer, de bescherming van de open ruimte, de sociale samenhang in het dorp, het zijn thema's die Landelijke Gilden nauw aan het hart liggen.

Ook zin om lid te worden van onze gezinsvereniging? Je kan deelnemen aan onze activiteiten en je ontvangt daar boven op 6 keer per jaar het plattelandsmagazine Libelle Nest en ons ledenblad Buiten in de bus.

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.